28 apr 2016

Zesde editie Guerrilla gardening actie een succes

Naar jaarlijkse traditie hebben de Brusselse Groenen samen met enthousiaste Brusselaars deze dinsdag  een Guerrilla Gardening actie gedaan! Na eerdere acties in Anderlecht ,Molenbeek, Sint-Gillis en Sint Joost nu opnieuw in Brussel-Stad. Met deze jaarlijkse actie wil Groen het belang van groen in de stad benadrukken. Planten en bloemen in het straatbeeld hebben een grote invloed op hoe je als inwoner de stad beleeft. Ze vrolijken een buurt op en hebben een positief effect op de gezondheid en het humeur van mensen. Brusselaars willen meer groen in de stad. Met onze pop-upactie, de zesde op rij, maken we een verschil waar het kan, van het kleinste braakliggende terreintje tot een groot plein. Het brengt mensen samen, het kleurt hun dag. Letterlijk! Brussel heeft meer parken nodig, geen parkings", zegt Annemie Maes, Brussels parlementslid voor Groen.

 Om het gebrek aan investering in openbare groene ruimte in Brussel aan te klagen, steekt Groen zelf de handen uit de mouwen en plant de partij groen waar het kan. In perken en braakliggende terreinen, of dat nu langs het kanaal is of aan het Centraal Station.

"Brussel moet groener en gezonder, en kan dat ook worden. Dat bewijzen wij. De regering kan en moet een flink tandje bijsteken om de groene ruimte meer leven in te blazen. ", zegt Annemie Maes.

 Guerrilla Gardening is het aanleggen van een tuin of het planten van bloemen of ander groen op een plek die wel wat opfleuring kan gebruiken. Bijvoorbeeld op een stuk land dat al lang braak ligt, op plaatsen waar men voor het gemak enkel gras plant, of in een bloembak die leeg is. Iedereen kan een Guerrilla Gardener worden. Het is simpelweg een kwestie van de schop oppakken en je eerste plant neerzetten. Het doel is de strijd aan te gaan tegen de verloedering van de publieke ruimte

        

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.