Thema's

Voor mij is het duidelijk: ik wil een leefbaarder Brussel. En een Brussel waar je op een aangename manier kan fietsen, kan spelen en genieten van de stad. Dat is ook de reden waarom ik in de politiek ben gestapt. De Brusselse kiezer heeft mij een duidelijk mandaat gegeven om te blijven focussen op duurzame en leefbare oplossingen voor Brussel, waar je jong kan zijn en oud wilt worden.” - Annemie Maes

Afval en circulaire economie

Annemie zet zich in voor een proper, zerowaste en circulair Brussel. 

Sluikstorten en zwerfvuil zijn een groot probleem. Nochtans zijn er heel wat andere steden in Europa waar de situatie een stuk beter is. Het is dus mogelijk om het afvalprobleem aan te pakken. Annemie wil ook inzetten op de circulaire economie: er wordt zuinig omgegaan met grondstoffen, energie en water. Producten,...

Lees Meer ›

Leefmilieu, lucht en fiets

Annemie is sterk geëngageerd op de dossiers leefmilieu, luchtkwaliteit en fietsen. 

Annemie ijvert voor meer groen in de stad, een betere luchtkwaliteit, meer aandacht voor duurzaam voedsel en een sterk klimaat- en energiebeleid.

Lees Meer ›

Cultuur, Jeugd en Sport

Het belang van cultuur, jeugd en sport voor Brussel is niet te onderschatten. 

In deze budgettair moeilijke tijden vecht Annemie voor het overleven van deze sectoren en een betere samenwerking tussen de gemeenschappen.

Lees Meer ›

Dierenwelzijn, binnenlandse- en algemene zaken

Annemie werkt aan een goed leven voor de dieren in Brussel.

Dierenwelzijn is sinds de jongste staatshervorming een regionale bevoegdheid. Andere dossiers waar Annemie op werkt, zijn binnenlandse zaken (o.a. veiligheid en zwembaden), media en algemene zaken.   

Lees Meer ›