14 dec 2011

Shoppingcentra mogen geen hypotheek leggen op Brussels mobiliteitsbeleid

Groen brengt het debat over de shoppingcentra in het Brussels parlement. Er is in dit dossier duidelijk gebrek aan overleg. De verschillende projecten die op tafel liggen, zijn verbonden met elkaar, maar het enige wat dat op dit moment oplevert is een wedloop om de eerste te zijn. Woensdag 14 december staan de shoppingcentra centraal in het Brussels parlement. In de voormiddag behandelt de commissie Ruimtelijke Ordening de interpellatie van Annemie Maes over het project Just Under The Sky, na de middag debatteren de commissie Infrastructuur en Economische Zaken gezamenlijk over U-place. Groen! zwengelt in beide gevallen het debat aan. 

 Ook al gaat het om twee verschillende projecten, onze bekommernissen zijn dezelfde. Annemie Maes: "Als we niet opletten zetten we hier een serieuze stap achteruit op het vlak van duurzame mobiliteit en leefbare handelskernen". Volgens Touring zou U-place dagelijks maar liefst 25.000 auto's extra op de Ring veroorzaken. Groen! vreest dan ook dat Vlaanderen het dossier van U-place wel eens als breekijzer voor de uitbreiding van de Brusselse Ring kan gebruiken.

 Just Under The Sky mag dan wel kleinschaliger zijn en beter bereikbaar met het openbaar vervoer, ook hier vragen we bijkomende maatregelen om beslissingen te vermijden die verkeersopstoppingen zullen veroorzaken op een reeds verzadigd wegennet.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.