09 sep 2010

Op stage bij DHL

De ondernemingswereld en bedrijven zijn een onmisbare schakel in de maatschappij waarin wij leven. Een groot aandeel van de hedendaagse welvaartcreatie, jobcreatie, innovatie, etc. ligt in de handen van ondernemers. Het is dan ook uiterst belangrijk dat zij die in ons land de wetten maken, met name de politici, niet vreemd zijn aan wat er reilt en zeilt in deze wereld. Dus ook voor de groenen: geen slecht idee om zich hierin wat meer te verdiepen. Voor het artikel in het nieuwsblad, klik hier

 

Voka-initiatief zeer positief onthaald

Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, organiseert, via diverse stages, een moment van ontmoeting tussen politici en ondernemers. Het Voka-programma 'Onderneming & Politiek', nodigt parlementsleden uit om stage te doen bij bedrijven, en stelt bedrijfsleiders voor om op hun beurt de werking van het politieke bedrijf te leren kennen. Brussels Parlementslid voor Groen!, Annemie Maes, grijpt deze kans met beide handen. "Contacten met het bedrijfsleven zijn heel belangrijk. Om mijn werk als parlementslid goed te kunnen doen, is het belangrijk dat ik een beter idee krijg hoe grote bedrijven handelen en waarom. Via deze driedaagse stage, hoop ik meer inzicht te krijgen in de werking van het bedrijfsleven, dat zonder twijfel cruciaal is in onze maatschappij" bevestigt Maes.

DHL voor duurzame logistiek

Groen! trekt, in het kader van de Groene New deal, de kaart van duurzame logistiek. Als Vlaanderen en Brussel sociaal én economisch leefbaar willen blijven, is de politieke moed nodig om verkeersstromen te beperken. Investeringen in een duurzame wijze voor het goederenvervoer zijn broodnodig. Om de logistieke sector beter te leren kennen, kennis, informatie en gevoeligheden uit te wisselen kiest Annemie Maes voor een stage bij DHL, de grootste specialist in logistiek ter wereld.

Stage van Annemie Maes

Van 13 tot 15 september zal de Brusselse fractievoorzitter stagelopen bij DHL in Brucargo. "Mobiliteit is voor mij, en voor Groen! in het algemeen heel belangrijk. Vandaar dat het mij boeiend lijkt om een driedaagse stage te volgen bij DHL, toch een zeer belangrijke logistieke speler" aldus de fractieleider van Groen! in het Brussels Parlement. Maes hoop heel wat bij te leren gedurende deze drie dagen, en op die manier ook inspiratie op te doen voor haar parlementair werk in de toekomst. "Zo is het bijvoorbeeld aan de overheid om bedrijven als DHL te stimuleren om duurzame mobiliteitswijzen te gebruiken, bvb. via het spoor of het water" redeneert Maes.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.