27 okt 2015

Laanan schuift afvalbeheer door naar burgers

Laanan schuift afvalbeheer door naar burgers Groen is niet te spreken over de verklaringen van staatssecretaris voor openbare netheid Fadila Laanan (PS) in een interview met TéléBruxelles eerder deze week. Volgens de partij legt de staatssecretaris eenzijdig de verantwoordelijkheid voor het afvalbeheer bij de burger, zonder die oplossingen aan te bieden.  

"Dat een staatssecretaris voor openbare netheid zegt dat mensen maar geen vis moeten eten als hun afval pas 4 dagen later wordt opgehaald zou grappig zijn als haar hele beleid niet samen te vatten viel in die ene zin," zegt Annemie Maes, Brussels parlementslid voor Groen. "Helaas is dat dus wel het geval: de Brusselaars verliezen een ophaalronde per week en krijgen er niets voor in de plaats. De burger moet zelf zijn eigen problemen maar oplossen."

 

Staatssecretaris Fadila Laanan argumenteert dat ze door het gescheiden ophalen van organisch afval geen middelen meer heeft om het huidige ophaalschema met twee ophaalrondes per week voor restafval te behouden. Groen en Ecolo zijn hier niet van overtuigd. Zij stellen al langer vragen bij het financieel beheer van Net Brussel. De afgelopen 7 jaar zag dit agentschap haar middelen met 31% toenemen, zonder dat Brussel er merkelijk netter door werd. Volgens de Groenen moet het mogelijk zijn om meer te doen met de bestaande middelen.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.