27 feb 2013

Kiezen voor technologie EN gezondheid

In 2007 werd de stralingsnorm van 3 volt per meter bijna unaniem (op uitzondering van Open vld) door het Brusselse parlement aangenomen. Deze norm, die word aangeraden door de hoge gezondheidsraad, maakt het mogelijk dat mobiele netwerken in Brussel kunnen ontwikkeld worden met zo min mogelijk impact op de gezondheid van de Brusselse bevolking.   Voor Ecolo-Groen blijft deze tekst de basis en de goede houding die moet worden aangenomen bij het introduceren van nieuwe technologieën. En het is vanuit deze wetgeving dat toekomstige oplossingen zullen moeten gezocht worden, zonder toe te geven aan de druk van de operatoren.

Want technologie ontwikkelt zich snel en volgend op 2G en 3G, zal 4G meer data kunnen verzenden met minder straling. Ecolo-Groen verwelkomt deze ontwikkeling. Vooral omdat op termijn 4G er zal voor zorgen dat we aan minder straling zullen moeten worden blootgesteld terwijl er een betere mobiele service mogelijk is. Maar deze ontwikkeling moet wel gebeuren in respect met de bescherming van de gezondheid van de Brusselse bevolking.

Het is dus belangrijk om een goed evenwicht te vinden tussen de bescherming van de gezondheid van Brusselaars en de garantie van een kwaliteitsvolle mobiele telefoonservice die de laatste technologische ontwikkelingen integreert.

Het voorstel van Minister Evelyne Huytebroeck om de ordonnantie aan de technologische evolutie aan te passen zonder het voorzorgsprincipe te schaden is het beste mechanisme en voorkomt dat we opnieuw van nul moeten vertrekken. Dat is wat we willen bereiken in de dagen en weken die zullen komen.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.