07 feb 2011

Jetse bijentuin ontvangt groene pluim 2011

Ieder jaar reikt Groen! Jette de 'Groene Pluim' uit. Deze gaat telkens naar een persoon of organisatie die het afgelopen jaar veel betekend heeft voor de gemeente Jette op cultureel, sociaal of ecologisch vlak. In 2011 gaat de prijs naar de vrijwilligersorganisatie 'de Jetse bijentuin'. De twee andere genomineerden waren Willy Van Hamme en PLOEF. In één week stemden 420 mensen online voor één van de genomineerden. Een jury, samengesteld uit leden van Groen! Jette en mensen met een goede kennis van de verenigingen in de gemeente, had drie genomineerden geselecteerd: Willy Van Hamme, PLOEF en de Jetse bijentuin. "Alle drie zeer waardevolle kanidaten die elk op hun manier de gemeente in positieve zin veranderen" vindt Annemie Maes, gemeenteraadslid van Jette en Brussels parlementslid. Na één week stemmen haalde de Jetse bijentuin het nipt van de andere genomineerden. De Jetse bijentuin sprong als vereniging in de kijker door als bijentelers de allereerste bijentuin van het Brussels Gewest op te richten bestaande uit een tiental korven met bijen. Bijen hebben de laatste jaren te lijden onder ziektes en gedijen in de stad soms beter dan op het platteland. In het Koning Boudewijnpark in Jette kunnen ervaren of minder ervaren imkers hun favoriete insecten houden.

Stadsmensen zijn soms niet vertrouwd met fauna en flora. De Brusselse imkers geven met veel plezier uitleg over het winnen van honing. Met didactische borden leren de allerkleinsten alles over de bijenwereld. Check ook enkele mooie beelden in bijlage.

Meer info:

? Annemie Maes (gemeenteraadslid Jette en Brussels parlementslid), 0474-62 82 66

? Julien De Praetere (voorzitter Groen!Jette), 0476-23 92 78

? www.groenjette.be

? contactpersoon Jetse bijentuin: Yves Van Parijs yvanparys@jette.irisnet.be , 02/423.13.88, www.api-bxl.be (klikken op jetse bijentuin)

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.