19 apr 2012

Groen wil meer daadkracht voor een proper Brussel

"Wie van Brussel houdt slaakt een noodkreet voor propere straten", zegt Annemie Maes.   Het is een gegeven dat Brussel, vergeleken met andere steden met een gelijkaardig profiel, bijzonder slecht scoort op vlak van openbare netheid. "Dat blijkt uit talrijke studies en dat is dus een objectief gegeven", zegt het Brussels parlementslid. Bovendien heb je een domino-effect: vuil trekt vuil aan. De huidige netheidsdiensten leveren inderdaad hard werk, maar jammer genoeg moeten we vaststellen dat ze dweilen met de kraan open. Brussel heeft lang geen netheidsplan gehad. Vandaag is het er eindelijk, laat ons dus morgen al beginnen met concrete acties: week per week, maand per maand en straat per straat, moet Brussel heroverd worden op sluikstort, zwerfvuil en andere troep.

 

Het nieuwe netheidsplan bevat heel wat actiepunten die verbetering kunnen brengen. Zo zal het aantal gewestelijk containerparken tegen 2014 verdubbelen en worden verschillende scenario's onderzocht om de doeltreffendheid van de bestaande parken te verbeteren en de toegankelijkheid ervan te verhogen.

 

Voor het parlementslid is het belangrijk dat er naast het sensibiliseren van de Brusselaar ook daadkrachtig en repressief wordt opgetreden tegen sluikstorten. Annemie Maes: "Ik hou van deze stad en net daarom verdient Brussel propere straten."

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.