23 jan 2018

Derde editie voor Bar Eliza in zomer 2018

In de commissie Leefmilieu ondervroeg ik minister Céline Fremault over haar plannen met Bar Eliza in het Elisabethpark. Vanaf januari 2018 zou de verbouwing van het cafepaviljoen, eigendom van Leefmilieu Brussel, starten. Bijgevolg zou het paviljoen niet langer Bar Eliza kunnen huisvesten. Ik ondervroeg de minister hoe ze de toekomst van Bar Eliza zal garanderen. De minister antwoordde dat de verbouwing tot november 2018 is uitgesteld. Bar Eliza zal dan ook in de zomer van 2018 open zijn. De samenwerking tussen Bar Eliza en Leefmilieu Brussel verloopt goed. Dat is goed nieuws! Ecolo-Groen ijvert voor een participatieve samenwerking tussen de overheid en burgers. Ik blijf dan ook de minister bevragen over haar verantwoordelijkheid om deze populaire burgeriniatieven te ondersteunen en de toekomst van hun werking veilig te stellen. Het

 

  • Paviljoen Vanaudenhove, waarin Bar Eliza is gehuisvest, is eigendom van het Brussels Gewest en wordt door Leefmilieu Brussel beheerd. De renovatie van het paviljoen is een samenwerking tussen Leefmilieu Brussel en de gemeente Koekelberg. De verbouwing zal in 2018 van start gaan en zou in 2019 afgerond moeten zijn. Aangezien de samenwerking tussen Bar Eliza en Leefmilieu Brussel goed verloopt, heeft de minister beslist dat Bar Eliza ook in de zomer van 2018 open kan.
  • De oude muziekkiosk wordt eveneens gerenoveerd en hersteld. Het Brussels Gewest en het gemeenschapscentrum De Platoo denken momenteel na over de toekomstige functie van de kiosk. Een mogelijke piste is dat De Platoo een programmering zou uitwerken voor de gerenoveerde kiosk.

 

Kiosken in de Brusselse parken

In de zomer van 2017 werden activiteiten in vijf kiosken in verschillende Brusselse parken georganiseerd. En met groot succes! Voor sommige parken, zoals het Jubelpark, is de vraag zeer groot. Meer dan tachtig personen stonden op een wachtlijst voor salsalessen. De activiteiten in de kiosken zullen daarom in 2018 worden voortgezet.

De activiteiten zullen naar andere parken in het gewest ?worden uitgebreid. Momenteel vinden er gesprekken met de gemeenten en betrokkenen plaats. Ik zal de minister blijven bevragen over de resultaten van deze overleggen en haar wijzen op haar verantwoordelijkheid en rol als coördinator. Er is een groot ruimtegebrek in Brussel, Groen-Ecolo vraagt de minister dan ook om werk te maken van een ambitieus en participatief parkbeleid. Het kan anders!

Het volledige antwoord van minister Fremault kan je hier vinden (p. 22-27).

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.