16 jan 2015

Citroëngarage: Het museum voorbij

De Citroëngarage is om meer dan een reden een symbool van Brussel. Van architecturale parel tot communautair gekrakeel. De discussie spint zich nu vooral toe over de vitrine aan het Saincteletteplein. Maar de eigenlijke garage achter de vitrine ? wat een enorm groot volume is en bijzonder waardevol patrimonium ? komt in de discussie niet aan bod. Het gebouw is veel meer dan een museum en hierover wil Groen en Ecolo Brussel het gesprek starten. Omdat het gebouw én de buurt een toekomstgerichte bestemming moeten krijgen, organiseren de Brusselse parlementsleden van Groen en Ecolo een discussie-avond over de toekomst van het gebouw. Architecten, stadsplanners en academici laten hun licht schijnen over het gebouw en over stadsvernieuwing. Kom mee nadenken over de toekomst van het prachtige gebouw.

De Citroëngarage, het museum voorbij

Een gespreksavond op dinsdag 3 februari 2015 in het Kaaicafé, Saincteletteplein in Brussel. Het volledige programma vindt u op de Facebookpagina.

Iedereen is welkom. Inschrijven is niet nodig, maar laat gerust aan Charlotte.horemans@groen.be weten of je aanwezig bent. Zo weten we hoeveel stoelen we moeten klaarzetten.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.