31 mei 2013

Brussel krijgt een netwerk van containerparken toegankelijk voor alle Brusselaars

Het nieuwe deelakkoord over Netheid van de Brusselse staatshervorming voorziet in een nieuwe taakverdeling op vlak van afvalbeheer tussen de gemeenten en het Brussels gewest. "En dat was dringend nodig", zegt Annemie Maes, Brussels parlementslid die voor Groen het akkoord mee onderhandelde.  

Tot op vandaag heeft Brussel slechts twee gewestelijke containerparken die voor alle Brusselaars toegankelijk zijn. Eentje in het Noorden van de stad en een ander in het Zuiden. Beiden zijn enorm overbevraagd met lange wachtrijen tot gevolg. Niet zelden moeten mensen met een auto of bestelwagen vol afval terugkeren omdat de wachttijden de sluitingsuren overtreffen. "Deze situatie is onhoudbaar." aldus Annemie Maes. "Dat is vragen om sluikstortproblemen".

Binnen het gewestelijk grondgebied bestaan evenwel 7 gemeentelijke containerparken. Deze zijn meestal slechts toegankelijk voor de inwoners van de gemeente zelf, in zeldzame gevallen ook voor inwoners van buurgemeenten.

Annemie Maes: "Deze gemeentelijke containerparken komen vanaf 2014 stuk voor stuk in handen van Net Brussel en zullen toegankelijk zijn voor alle Brusselse inwoners. Dit moet de twee gewestelijke containerparken ontlasten, maar biedt daarnaast ook mogelijkheden voor het optimaliseren van de ingezamelde materiaalstromen in het Brussels gewest."

foto (c) Herman Sleebus

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.