20 jun 2012

19 op 19: Groen en Ecolo hebben gemeenschappelijke lijst in de 19 gemeenten

De groenen zijn de enige politieke familie in Brussel die zo sterk samenwerkt.  Als enige Nederlandstalige partij kan Groen uitpakken met een volledige dekking in alle Brusselse gemeenten. Overal staan kandidaten van Groen op de lijst Ecolo-Groen: de vlag dekt in alle negentien dezelfde lading. Brussels Groen-voorzitter Rik Jellema: "We doen dit omdat in alle 19 gemeenten veel mensen hunkeren naar een beleid dat de stad aangenaam en leefbaar maakt. In sommige gemeenten zijn we daar al mee bezig, in andere willen we de starheid van het bestuur eindelijk doorbreken." De Groene kandidaten staan op een zichtbare plaats: In Ganshoren trekt huidig Groen-gemeenteraadslid Alain Beeckmans de lijst. In Stad Brussel staat Jong Groen-voorzitter Bart Dhondt op de tweede plaats. In totaal staan 5 Groenen op de tweede plaats en in het hele gewest zullen meer dan 70 Groenen op de gezamenlijke Ecolo-Groen-lijsten staan.   "Groen trekt aan. Mensen zien dat we een partij van 'doeners' zijn, dat we dingen realiseren. Daarom slagen we er in om in alle 19 gemeenten met enthousiaste kandidaten voor een positief alternatief in de Brusselse gemeenten te zorgen", stelt voorzitter Rik Jellema. De Groene kandidaten zijn een mix van ervaren en nieuwe kandidaten.

Schepen Annemie Vermeylen reduceerde in Watermaal-Bosvoorde de uitstoot van broeikasgassen door de gemeentelijke gebouwen met 30%. En in Schaarbeek realiseerde schepen Luc Denys de eerste gemeentelijke Nederlandstalige basisschool sinds 30 jaar.

Staatssecretaris Bruno De Lille is co-lijstduwer in Stad Brussel en Brussels Parlementslid Annemie Maes staat op nummer 2 in Jette. Haar collega Elke Van den Brandt duwt de lijst in Ganshoren. Gewezen minister Adelheid Byttebier is eerste Groen-kandidaat in Schaarbeek op plaats 5. Schepen Luc Denys duwt de lijst in Schaarbeek. Schepen Annemie Vermeylen is co-lijstduwer in Watermaal-Bosvoorde.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.